Amsterdam 10/4 2016

Dom tolv bilder som kommer här efter är från Parken i Keukenhof
Dom tolv bilder som kommer här efter är från Parken i Keukenhof
Vi tillbringade 7 timmar i parken.
Vi tillbringade 7 timmar i parken.
Dom nästa 6 bilderna är från Orkidehuset
Dom nästa 6 bilderna är från Orkidehuset

Norrtälje Trädgårdsförening i Amsterdam 10-14 april 2016

Söndagen den 10 april 2016, klockan 16.35 lyfte planet mot Amsterdam med 31 förväntansfulla resenärer. 3 timmar senare hade vi checkat in på vårt mycket centralt belägna hotell och dagen avslutades med en gemensam middag på restaurang De Nissen.

På måndagmorgon kl 09.00 avgick vår buss till blomsterparken Keukenhof.

 Namnet betyder köksträdgård och har sina anor sedan 1400- talet. Den är idag en av världens största blomsterträdgårdar. Där planteras årligen ca 7 miljoner lökar.

Parken är öppen 8 veckor på våren. Därefter grävs allt bort, även gräsmattorna, och arrangeras och planteras om till nästa år. I parken fanns även ett hus för orkidéer, en stor hall med blommande lökväxter och andra blommor samt en mindre hall med en gerberautställning.

Vi fikade och lunchade och när bussen hämtade oss kl 17.00 så var vi trötta, fyllda av dagens alla intryck från denna underbart vackra park.

Tisdagen var avsatt för egna aktiviteter såsom museum, shopping och blomstermarknaden nära vårt hotell. Dagen avslutades med en gemensam middag på en indisk restaurang.

På onsdagen hade vi en gemensam lunchkryssning på kanalerna med en guide som berättade om allt intressant som fanns att se. Det är sötvatten i Amsterdams kanalsystem därför att man i början av nittonhundratalet byggde två stycken ca 3 mil långa fördämningar nordost om Amsterdam som satte stopp för Nordsjöns vatten att ta sig till Amsterdam. Amsterdams kanaler rinner ut i Nordsjön i väster.

Förmiddagen och eftermiddagen ägnades år egna aktiviteter och upptäckter i staden. Efter frukost på torsdag morgon packade vi våra väskor och ställde dem i hotellets reception. Dagen ägnades åt egna aktiviteter i staden. Klockan 18.30 blev vi hämtade vid hotellet och transporterade till flygplatsen. Det var 4 härliga dagar med ett väder som var mycket bättre än den prognos som SMHI hade förespeglat oss innan vi åkte till Amsterdam.

Efter fyra dagar i Amsterdam var vi fullproppade av nya intryck och inspirerade att sätta igång med vårens trädgårdsarbete. 

Ett stort tack till Carina Jansson och Inger Andersson som hade ordnat denna härliga resa för oss.

🙂

 Vid pennan Mona och Barbro Rydberg

"

Dela den här sidan